Home Fietsvakantieverhalen van Valentijn van den Berg Home
 

 

 

2009 - Fietsen in de Provence

 

Mont Ventoux en Gorges de la Nesque

 

Omdat we al bijna 4 weken lang in de buurt van de Mont Ventoux aan het fietsen zijn en die kale berg ook om de haverklap in het vizier hebben, besluiten we om aan het eind van deze prachtige vakantie de uitdaging maar weer eens aan te gaan.

We zoeken een camping op in Villes sur Auzon; door deze plaats zal korte tijd later ook de karavaan van de Tour de France passeren tijdens de etappe die op de Mont Ventoux zal eindigen. Villes sur Auzon ligt zo'n 20 km van Bédoin af, het startpunt van de officiële klim. Een mooie afstand om met warme spieren de klim te beginnen. De klim is erg zwaar, vooral door de harde en koude Mistral die we veel tegen hebben. Maar het lukt wederom om boven te komen, dit keer zelfs zonder dat we een voet aan de grond hebben gezet.

We dalen weer snel af richting Chalet Reynard, omdat het boven op de top door de Mistral veel te koud is; ook tijdens de afdaling is het daardoor nog flink afzien. Na Chalet Reynard dalen we verder af naar Sault, een prachtige geleidelijke afdaling en het wordt steeds warmer! In Sault gebruiken we de lunch in de zon en komen weer helemaal bij van de vermoeienissen van de klim.

Na Sault gaan we door de Gorges de la Nesque terug richting de camping in Villes sur Auzon. Een schitterende tocht! Omdat deze gorges veel minder bekend zijn dan de Gorges du Verdon, is het hier veel rustiger op de weg en heb je uitgebreid de gelegenheid om al fietsend te genieten van de mooie omgeving. Uiteraard stoppen we regelmatig om alles goed in ons op te nemen en om foto's te maken.

 

Met dit hoogtepunt zit de vakantie er ongeveer op. Morgen de bullen weer inpakken en naar onze startplaats St. Didier terugfietsen. En van daaruit weer met de auto terug naar Nederland.....

 

 

 

Typisch Provencaals winkelpuitje in Villes sur Auzon
     

 

Originele manier om de kredietcrisis te bestrijden
     

 

De top van de Mont Ventoux: het doel van onze klim

 

Het monument voor Tom Simpson met spullen die fietsers achterlaten

     

 

De top is na 2 1/2 uur klimmen bereikt   Zoiets heeft in de de Provence niet eens een naam
     

 

Sfeerplaatjes uit de Gorges de la Nesque
 
Fraai punt in de Gorges de la Nesque

 

 

 

Apt en omgeving

 

Forcalquier en omgeving

 

Moustiers Ste Marie en Gorges du Verdon

 

Bonnieux en Luberon

 

Algemene informatie

  Home

 

bijgewerkt: 30-jul-2015