Home Fietsvakantieverhalen van Valentijn van den Berg Home
 

 

 

2009 - Fietsen in de Provence

 

Apt en omgeving

 

 

Na eerst 2 dagen Carpentras en omgeving zonder bagage te hebben verkend, voert onze eerste tocht met bepakte fietsen van Carpentras naar Apt, een afstand van ongeveer 55 km. Onderweg gaan we over de Col des Murs (627 m), vooral zwaar vanwege de warmte waar we nog aan moeten wennen. Via het toeristische maar ook fraaie Roussillon met z'n prachtige okergele rotspartijen rijden we in Apt naar camping Le Luberon. Deze rustige camping ligt even buiten het drukke Apt, maar bereik je alleen na een zeer steile klim.

Hier blijven we uiteindelijk 5 dagen staan en maken zonder bagage een aantal mooie tochten in de omgeving. Vanuit Apt zijn enkele bewegwijzerde fietsroutes te maken over vaak zeer rustige weggetjes. Een van die routes is "Circuit Les Ocres à Vélo" van ca. 70 km; een werkelijk schitterende Provençaalse route, die o.a. langs Colorado de Rustrel voert. Hier vindt je rode, witte en okergele rotsen die door weer, wind en tijd uitgesleten zijn en die het aan het Amerikaanse Bryce (in Colorado) doen denken, vandaar ook de naam.

Een andere route voert langs de  Gorges de Oppedette; helaas zie je weinig van de eigenlijke gorges, omdat je er bovenlangs fietst. Maar je komt wel weer op hele kleine en rustige weggetjes die je zelf niet zo makkelijk zou vinden. Oppedette en Viens zijn schilderachtige kleine plaatsjes.

Nadat we Apt en omgeving uitgebreid hebben verkend gaan we met bagage richting Forcalquier.

 

 

Zicht op Venasque   Okergele rotsen bij Roussillon
     

 

Dit gebied wordt ook wel Colorado Provencal genoemd (Bryce!)   Weer zo'n prachtig gelegen dorp: St. Saturnin lès Apt
     

 

Rots en ruïne bij Saignon   Doorkijkje in Viens
     

Nauwe straatjes in St. Martin de Castillon

 

 

Forcalquier en omgeving

 

Moustiers Ste Marie en Gorges du Verdon

 

Bonnieux en Luberon

 

Mont Ventoux en Gorges de la Nesque

 

Algemene informatie

  Home

 

bijgewerkt: 09-apr-2012