Home Fietsvakantieverhalen van Valentijn van den Berg Home
 

 

 

2009 - Fietsen in de Provence

 

Bonnieux en Parc du Luberon

 

 

Na de gorges van de Verdon, gaan we na een korte etappe naar Bonnieux, van waaruit we het heuvellandschap van de Luberon gaan verkennen. We doen dat vanuit Le Vallon, een camping met prettige nieuwe eigenaren en een leuk tentenweitje.

Bonnieux is schitterend (hoog) gelegen en heeft een leuk oud centrum.

Het regionale natuurpark Le Luberon is een hoogvlakte in de Provence waar het prachtig fietsen is. Een deel is namelijk autovrij. Wij kiezen voor de route Massif de Cèdres, een rit van ruim 70 km waarvan meer dan de helft autovrij is. Je hebt hier een prachtige stille natuur om je heen met mooie uitzichten.

De volgende dag maken over rustige wegen een uitstapje naar de grote zaterdagmarkt van Apt, die we in het begin van de vakantie ook al hadden bezocht.

Op weg naar St. Didier komen we o.a. door Ménerbes dat door Peter Mayle met z'n boeken over de Provence bekend is geworden; hij woont daar overigens niet meer, werd veel te veel lastig gevallen door (vooral Engelse) toeristen. We komen ook door Gordes, ongelofelijk mooi, maar ook heel erg toeristisch. De (biologische) koffie kost daar bijvoorbeeld € 5,90.

 

De entree van het park: autovrij!

     

 

Het prachtig gelegen Bonnieux   Zonsondergang
     
 
Uitzicht vanaf onze kampeerplek op Bonnieux   Uitzicht vanaf de Luberon
     

Gordes, prachtig gelegen, maar erg toeristisch

 

 

 

Apt en omgeving

 

Forcalquier en omgeving

 

Moustiers Ste Marie en Gorges du Verdon

 

Mont Ventoux en Gorges de la Nesque

 

Algemene informatie

  Home

 

bijgewerkt: 30-jul-2015